Partnerske objave
Postavitev spletne trgovine
May 25, 2020
0

Vas zanima postavitev spletne trgovine?

Preverite
PONUDBO ZA IZDELAVO SPLETNE TRGOVINE + VZPOSTAVITEV DELUJOČIH SPLETNIH, PRODAJNIH KANALOV

>>>> Izdelava spletne trgovine TUKAJ <<<<

Koliko stane postavitev spletne trgovine

spletna trgovina Pohištvo123.si
Spletna trgovina Pohištvo123.si sodi med srednje velike, slovenske, izjemno uspešne spletne trgovine. Njihove jedilne mize in ostali program za jedilnice, pozna že več kot 8.000 zadovoljnih kupcev.

Cene za postavitev spletne trgovine, se v povprečju, med izdelovalci spletnih trgovino, gibljejo:

 • od 299 do 450 € za preproste spletne trgovine z osnovnimi plačilnimi sistemi
 • od 451 do 800€ postavitev srednje zahtevne spletne trgovine z okrog 20 do 30 razširitvami (z možnostjo hkratne obdelave do 150 naročil)
 • od 801€ za postavitev spletne trgovine, ki targetira tudi na tuje trge (večjezične spletne trgovine, custom made funkcionalnosti trgovine, itd…)

Na kateri platformi postaviti spletno trgovino

Najbolj priljubljene spletne platforme za postavitev spletne trgovine, so:

 • magento
 • shopify
 • prestashop
 • woocommerce wordpress
 • drupal
 • custom made spletne trgovine

Izdelava in postavitev spletne trgovine

spletna trgovina sanjski sopek
Spletna trgovina Sanjski-Sopek.si je slovenska, specializirana trgovina za prodajo najrazličnejših šopkov. Če iščete ustrezen šopek rož za običajne ali povsem specifične priložnosti, boste nedvomno ustreznega našli v trgovini Sanjski-Šopek.si.

Postavitev spletne trgovine mora zadostovati naslednjim, aktualnim e commerce standardom:

 • online trgovina mora biti oblikovno dovršena in prilagojena mobilnim napravam
 • omogočeni različni plačilni sistemi: paypal, kreditne kartice, visa, eurocard,…
 • možnost samostojnega urejanja in nadzora nad produkti, zalogo in dostavo izdelkov
 • različni filtri za lažje in hitrejše raziskovanje želenih izdelkov (iskanje po ceni izdelki, po najbolj priljubljenih izdelkih, po izldekih v akciji, itd…)
 • možnost samostojne nadgradnje spletne trgovine z dodatnimi moduli

Postavitev spletne trgovine Kreal.si

Spodaj je prikazana postavitev spletne trgovine Kreal.si v kateri se prodajajo urbana igrala, otroška igrala za javne površine, športna oprema ter ostale rešitve po meri, kakor tudi izposojevalnica izdelkov družbe Kreal:

postavitev spletne trgovine kreal

Postavitev spletne strani [ki ni online trgovina]

postavitev medijskega portala
Postavitev medijskega portala Varčevanje-energije.si, kjer so predstavljeni prezračevalni sistemi in najpogostejše dileme za prezračevanje.

Podobno kot spletne trgovine, tudi ostale spletne strani (ki online trgovine niso), zahtevajo upoštevanje nekaterih spletno marketinških zakonitosti, še posebej, če se nahajajo v komercialni dejavnosti (kjer je učinkovitost, uporabnost, všečnost in dodana vrednost spletnih strani) na prvih mestih zasledovanja ciljev postavljanja internetnih strani.

postavitev spletne strani team building
Postavitev storitvene spletne strani ETC Adriatic, ki ponuja team building programe in teambuilding ideje.

Tudi spletne strani, v tržne in podjetniške namene, ki nimajo “klasične” online trgovine (npr. storitvene spletne strani) in specializirani spletni portali, morajo biti zasnovati in postavljeni tako, da zasledujejo svoje podjetniške cilje (npr. več obiska na spletno stran, daljša zadržanost bralcev na spletnih straneh, nizka stopnja odboja obiskovalcev iz spletnih strani,….), kakor tudi drugih ciljev (npr. klikabilnost na reklame v primerih medijskih in novičarskih spletnih strani in portalov).

V nemalo primerih, še posebej pa pri priznanih in zelo velikih blagovnih znamkah, zahteva postavitev spletne strani, tudi razvoj najrazličnejših aplikacij in spletnih vsebin, ne samo skozi ponudbo in klasične, tekstovne vsebine, pripomore k boljši angažiranosti obiskovalcev spletne strani, kakor tudi h krepitvi imena blagovne znamke internet strani. Tak primer so vsebine postavljene na spletni strani Abanka.si krediti.

Načini promocije spletne trgovine

Postavitev online trgovine pogosto vključuje tudi različne načine promocije in oglaševanja trgovin. Najbolj popularni in največkrat uporabljani načini promocije online trgoine so:

 • Facebook oglaševanje
 • Google Ads
 • Instagram oglaševanje
 • Pinterest oglaševanje
 • LinkedIN oglasi
 • email marketing
 • blog marketing & SEO optimizacija spletne trgovine
spletna trgovina takolepo
Postavitev trgovine TakoLepo.si na platformi Shopify. Spletna trgovina TakoLepo.si prodaja rastlinska mila na osnovi naravnih in rastlinskih sestavin (oljčno olje, kokosovo maslo, eko sprejemljivo palmovo olje, itd…).

NAMIG: Uporabni nasveti za tiste, ki vas zanima kako zastaviti SEO strategijo spletne strani oz. trgovine, so predstavljeni, na povezavi.

 

 

Uporabni nasveti za postavitev online trgovine

Spodaj je, za vse tiste, ki jih zanima postavitev spletne trgovine, objavljenih nekaj uporabnih nasvetov z namenom, da bo vaša postavljena spletna trgovina, ne samo všečna na pogled, ampak predvsem, da bo prodajno učinkovita, saj je navsezadnje namen postavitve spletne strani ravno ta, da ta prinaša zaslužek od prodaje v njej, obenem pa, da prodaja v online trgovini, skozi čas, tudi narašča.

Glede na zanimanja in interes na trgu, za postavitev spletne trgovine (v povprečju se za izdelavo spletne trgovine, samo na slovenskem trgu, zanima, na mesec, okrog 500 interesentov), žal precej na novo postavljenih spletnih trgovin, ne uspe, kljub odličnim produktom in konkurenčnim cenam, zgraditi uspešne prodaje (bodisi zaradi konkurence, bodisi zaradi pomanjkanja vlaganj v promocijo in trženje trgovine).

The following two tabs change content below.
Mateja Cvetko

Mateja Cvetko

Družinski terapevt, Pranoterapija, ScalarPrana terapija, 5D energijski terapevt.