Kako se srčno odpreti življenju in pozdraviti srčne rane
May 11, 2018
0

Kako se srčno odpreti življenju je pri vas zapisano v srčni čakri, ki je središče ljubezni in harmonije. Pri otroku se začne razvijati med 3 in 6 letom, ko mu odnosi postajajo bolj pomembni, potrebuje občutek sprejetosti. Ta čakra je najbolj aktivna spomladi, saj je njena barva zelena in ko se prebudi narava, se začne prebujati tudi vaše srce. Tudi zdravljenje te čakre najgloblje poteka ravno v naravi. Tudi alergij je največ takrat, saj je tudi imunski sistem lociran tam.

odpiranje srca

Kaj zapre vaše srce?

Zaprejo jo čustvene rane, bolečine, zaradi strahu pred ponovno ranjenostjo, se raje umaknete in tudi če vam kdo želi pokazati naklonjenost, vam odpreti srce, tega ne morete sprejeti. (1)  Tudi zase ne. Zato kljub hrepenenju, po lepšem, boljšem življenju, se to ne zgodi, saj ga ne morete zares zaživeti. Radi morate imeti najprej sebe, si dovoliti, da se lepe stvari dogajajo tudi vam.

zdravljenje srca

Kako se srčno odpreti življenju in pozdraviti srčne rane? (2)

Da to dosežete morate najprej spustiti stare zamere, rane, strahove, staro žalost, da lahko novo pride. Vse, kar vas bremeni lahko date ven s pisanjem. Če je to odnos, ki ga niste mogli zaključiti, ker se je oseba na drugi strani umaknila, ji napišite pismo, v njem izlijte vsa čustva, vse kar vas je prizadelo , kar bi ji povedali,če bi ji lahko v obraz, pa to ni mogoče. S tem odložite veliko breme. To pismo lahko potem zažgete.

Vaja za sproščanje prostora srca

Zelo dobra vaja Kako se srčno odpreti v naraviza sproščanje prostora srca je tudi da vdihujete kvalitete, ki si jih želite, izdihujete pa žalost, strah, težo, zamere, sivino… vse kar  se vam na področju srca nabira. Poudarek je na dihanju. Tisto, kar trenutno čutite kot težavo izdihujete, kvaliteto, ki bi je želeli več pa vdihujete. Vajo lahko izvajate tudi dlje časa, Poravnana drža in zavedanje zgoraj, bo pospešilo zdravljenje in pomagalo sprejeti več, narediti spremembo hitreje.

… in ko imate več časa;

Ko pa imate več časa, pa lahko naredite daljšo vajo, to vedno izvajate v meditacijiski pozi, z zaprtimi očmi, najprej se povežete zgoraj, prosite za vodstvo in pomoč svojo Dušo in z zavedanjem greste na področje srca, dihate v njega in opazujete, kako raste, se odpira in kako se mehča vsa teža, ki je tam. Prostor srca se razširi preko celega fizičnega telesa. Vi samo ostanete v njem in opazujete, katere kvalitete so v njem, koliko energij zdravljenja je v njem, za vas področja vašega življenja, kako vam vaša duša pomaga odpreti se ljubezni do sebe. Tudi preden greste spat, se povežite s tem prostorom, da vas zdravi celo noč. Lahko pa tudi usmerjeno meditirate za ljubezen.

Da ostanete v novem prostoru odprtega srca si lahko pomagate z eteričnimi olji ali spreji, s katerimi spremenite kvaliteto tudi v prostoru ali z energijsko kremo, ki jo nanesete direktno na prsni koš.

The following two tabs change content below.

Mateja Cvetko

Družinski terapevt, Pranoterapija, ScalarPrana terapija, 5D energijski terapevt.