Kako prebuditi in ohraniti notranje zadovoljstvo
February 9, 2018
0

Zadovoljstvo je tisto, ki vam ga najpogosteje ugrabijo sistemi. Ko ne čutite več sebe, niste povezani s svojo vitalno energijo, ko vam sistemi povedo, kaj je dobro za vas, kaj potrebujete. Kako prebuditi in ohraniti notranje zadovoljstvo po tem, ko so ga zlorabili sistemi? Pomembno je, da date sebe na prvo mesto in da vsako odločitev preverimo pri sebi. Si to res jaz želim ali mi to željo, misel, vsiljuje sistem, okolica?

notranje zadovoljstvo

Spolna čakra je sedež vašega notranjega zadovoljstva

Spolna čakra (1) leži v spodnjem predelu trebuha, na področju spolnih organov. Je oranžne barve in se začne razvijati kmalu po rojstvu, ko začne dojenček raziskovati svet okrog sebe, ga čutiti, okušati. V tej čakri je vir vaše vitalne, kreativne energije, s katero si naredite življenje takšno, kot si ga vi želite. Sedež notranjega zadovoljstva. Zaprejo jo zavrnitve, spori, zamere, nepravične kazni.

 

Da spolna čakra ne deluje pravilno, veste; spolna čakra zadovoljstvo

  • če je v vas ljubosumje,
  • zavist,
  • nezdrava tekmovalnost,
  • pohlep,
  • posesivnost,
  • če se čutite nebogljeni,
  • sramežljivi,
  • če namesto vas vedno odločajo drugi
  • imate težave s kožo.

 

 

 

Da ponovno začutite sebe in notranje zadovoljstvo, si lahko pomagate z oranžno barvo, v hrani, pijači in oblačilih. Z vonjem pomaranče, bergamotke, ali z eteričnim oljem Apfrodite, ki vam pomaga pri dvigu novih vibracij v vas. Razmišljajte o sebi, svojih željah, hotenjih. Obudite nazaj tisto, čemur ste se odrekli zaradi drugih, ker ni bilo časa, pa ste v preteklosti v tem uživali. Užitek je skrit v tem predelu, dovolite si ga začutiti, na vseh področjih, tudi spolnosti. Ples pomaga zbuditi telo na novo, da se začutite in vidite lepoto v vas.

Pri meditaciji na spolno čakro je potrebno dati več pozornosti na čiščenje in spuščanje starega, da naredite ponovno prostor za svoje energije, ki so se pred sistemi umaknile. Ko teh tujih energij ne bo več, bo dovolj nekaj minut gnezdenja na dan v svojih energijah, da se regenerirate, napolnite nazaj. (2)

strast, zadovoljstvo

Meditacija za prebujanje in ohranjanje notranjega zadovoljstva

Kot pred vsako drugo meditacijo se povežete s svojimi najvišjimi energijami. Z energijo svoje Duše in z vašimi vodniki, duhovnimi pomočniki. Ko se prostor zdravljenja in transformacije zgoraj okrepi, usmerite to energijo, da steče po vašem notranjem kanalu navzdol, skozi vas. Teče skozi vse čakre, zdravi vse vaše energije, vse, kar ni vaše, vse, kar vam preprečuje, da živite v skladu z namenom vaše Duše.

Ko pride ta energija do spolne čakre, se tam ustavite dlje časa. Vsak sistem, za katerega čutite, da ima vpliv na vas, imenujete posebej. Prosite, da ta energija zradira vse, kar je povezano z njim (to je lahko vera, šola, služba). Vi pa čutite, kako postajate lahkotni, svobodni, zopet bolj vi. To energijo spustite globoko v zemljo, da se prizemlji in vam pomaga držati novo stanje.

Ko čutite, da je področje spolne čakre zopet vaše, visoko zgoraj začutite ponovno svojo Dušo in jo prosite, da prinese vse kvalitete, na katere ste pozabili, ko so vas vodile druge energije. Da vam ona pomaga začutiti se na novo in da se to čutenje pri vas okrepi in ostane. Koliko strasti, vitalne energije se prebuja v vas. In s tem novim občutkom se povežite vsak dan, da začnete to živeti.

The following two tabs change content below.

Mateja Cvetko

Družinski terapevt, Pranoterapija, ScalarPrana terapija, 5D energijski terapevt.

Latest posts by Mateja Cvetko (see all)