Meditacijski nasveti
Meditacija po čakrah – kako okrepiti določena področja v življenju
November 9, 2017
0

O čakrah ste verjetno slišali že veliko. Pomembno je, da so odprte, pretočne in dovolj velike, skratka v harmoniji. Njihovo delovanje lahko izboljšate z mnogimi energijskimi tehnikami. Meditacija po čakrah je le eden izmed načinov. Večkrat, kot jo izvajate, bolj boste spoznali sebe, videli, kje vam energije odtekajo, kje je zares težava.

.

meditacija po čakrah

.

Pozitivni vidiki meditacije po čakrah

.

Takšna energija, kot je v vaših čakrah, takšno je vaše življenje. Bolj kot so polne pozitivne energije, kvalitet ljubezni, harmonije, veselja, obilja itd., bolj vi to živite. Vsaka čakra pokriva določeno področje.

.

čakre in meditacijaTisto čakro, ki je povezana s področjem, ki ga želite izboljšati, morate okrepiti, pozdraviti. Vendar, tudi če vse naredite, da okrepite vašo korensko čakro, da boste imeli več denarja, več materialnih dobrin, vaš solarni pleksus pa nosi glede obilja veliko strahov, zamer in jeze, ne bo uspeha. (1)

.

To predstavlja konflikt znotraj vas in se ne bo realiziralo, kljub temu, da se boste držali vseh nasvetov, kako okrepiti korensko čakro in pritegniti obilje v vaše življenje.

.

Zato vedno glejte nase kot na celoto, kjer morajo vsi deli delovati brezhibno, da lahko živite optimum in napredujete na posameznem področju. Če torej želite izboljšati finance, blagostanje, s to kvaliteto napolnite vse čakre, da lahko to sprejmete na vseh nivojih, da postane del vas. (2)

.

Najbolj optimalne kvalitete za vaše življenje dobite, če se povežete z vašo Dušo, delujete z njeno pomočjo. Meditacija po čakrah, s podporo vaše Duše je odlična pomoč pri preobrazbi področij, s katerimi niste zadovoljni.

.

Meditacija po čakrah – postopek

.

Kot vsako meditacijo tudi to začnete s poravnano držo v mirnem prostoru. Zaprete oči, jezik daste na nebo, stopala so trdno na tleh. Pozornost je najprej na področju med obrvmi, kjer se pomaknete navznoter, do notranjega kanala. Energije vas tam potegnejo navzgor, počasi, do vaše najvišje točke.

.

meditacija in čakreNa najvišji točki prikličite energije. Lahko izrečete naslednje besede:

.

»Najvišjemu Bogu, materi Zemlji, mojim vodnikom, Angelom, Duhovnim pomočnikom, moji Duši; prosim vas za pomoč in vodstvu pri današnji meditaciji. Prosim naj po mojem notranjem kanalu stečejo energije zdravljenja, ki sprostijo vse blokade, ki mi preprečujejo, da sprejmem in živim v obilju (ljubezni, zdravju, …) v vsakem trenutku.«

.

Ta energija začne teči po vašem notranjem kanalu navzdol, predstavljajte si, da najprej steče v vašo kronsko čakro, ki je na vrhu glave. Pri tem čutite, kaj se dogaja, na kak način se ta čakra spreminja, koliko je blokad tam, koliko energije potrebuje, da se spremeni. Ko se kronska čakra napolni se spustite nižje do čelne čakre, do ažne, grlene, srčne, solarnega pleksusa, popka, spolne in korenske čakre. Energijo spustite tudi navzdol, globoko v zemljo.

.

Pri vsaki čakri nekaj trenutkov počakajte, dokler se energija tam ne spremeni. Ko zaključite, se zgoraj zahvalite vsem energijam, ki ste jih prej prosili za pomoč. Z zavedanjem se vrnete na področje tretjega očesa, tam, kjer ste začeli. Počasi začutite fizično telo in odprete oči.

.

Ko boste meditacijo naredili večkrat boste opazili, da je blokad manj, da so čakre drugačne. Ugotovili boste, da se dejansko spreminja področje na katerega meditirate, da se odpirajo nove možnosti za vas.

The following two tabs change content below.
Mateja Cvetko

Mateja Cvetko

Družinski terapevt, Pranoterapija, ScalarPrana terapija, 5D energijski terapevt.