Meditacija za otroke, ki jo boste izvajali tudi starši
November 24, 2017
0

Meditacija za otroke, ki jo boste izvajali tudi starši, postavi vaše energije v red, vsakega v svoj prostor in vam pomaga povezati se bolj na harmoničen način. Otroci zaznavajo energije veliko bolj, kot se starši tega zavedate.  Ves stres, ki se dogaja med vama s partnerjem. Vse energije, ki jih prinesete domov iz službe. Kar se dogaja v vaši okolici, čutijo in prevzamejo nase otroci.

.

Otroci imajo ogromno zunanjih vplivov, informacij, povsod jih bombardirajo z reklamami s tem, kaj je IN, kaj morajo imeti, kaj je potrebno, brez česa ne morejo. Risanke, prijatelji v vrtcu in v šoli oblikujejo njihovo sprejemanje sebe, samopodobo. Zato morate starši otroka usmeriti vase, v čutenje sebe, ga umiriti. Da bo otrok vedel, kdaj je pri sebi, kaj je tisto, kar si on zares želi, kaj pa so pričakovanja drugih.

Več:  Družina – komunikacija in harmonija z roko v roki

.
meditacija za otroke

Meditacija za otroke – kako se je lotiti?

Meditacijo (1) veliko uporabljajo že vzgojitelji v vrtcih, saj na ta način otroke umirijo pred spanjem, zato sama meditacija otrokom ni neznana. Po mojih izkušnjah je najlažji način, da vi vodite meditacijo. Če redno meditirate, boste to naredili brez težav, sicer naredite meditacijo najprej sami. Meditacijo vključite v dnevno rutino, po umivanju, lahko tudi po pravljici zvečer pred spanjem.

.

Meditacija za otroke naj bo kratka, ne več kot 10 minut, na začetku še manj. Lahko začnete meditacijo v sedečem položaju s poravnano držo, po nekaj minutah pa naj se otrok uleže in ga vodite, da z umirjenim dihanjem sprošča celo telo ter v teh energijah zaspi.

Otroci imajo navadno radi obrede, zato lahko tudi pri tej meditaciji prižgete svečo, če so večji, jo lahko pod vašim nadzorom tudi sami, postavite jo pa tako, da se je med meditacijo, ko imate zaprte oči, ne more nihče dotakniti.

Pred prvo meditacijo otrokom razložite, zakaj jo boste naredili

.

meditacija z otroci

  • Da bodo po meditaciji lažje zaspali, da bodo imeli zelo lepe sanje.

.

  • Da pridejo pri meditaciji energije zdravljenja, ki pomagajo, da ne kašljajo, da jih ne boli trebušček in ostanejo z njimi celo noč, ko spijo.

.

  • Starejši otroci se lahko povežejo tudi z univerzalnim znanjem, ki prihaja med spanjem, kar jim pomaga naslednji dan v šoli, pri izpitu.

.

Vedno pa lahko najprej naredite priklic energij, ki pomagajo sprostiti vse tuje energije in vse, kar ni v skladu z namenom njihove Duše.

.

Začnete tako, da sedete skupaj na tla poravnate držo in zaprete oči. Skupaj začutite prostor nad glavo, navzgor lahko greste po stopnicah, ali poletite navzgor do Sonca, ki predstavlja hkrati vase Duše. Čim višje skušajte iti v energijah. Ko ste zgoraj povabite energije, s katerimi se želite povezati.

.

Nadaljujete prilagojeno otrokovi starosti, kako dolgo lahko ohrani koncentracijo, povezavo, kako dolgo ostane miren. Po nekaj meditacijah lahko vodstvo prepustite njemu. Otroka v meditacijo nikoli ne silite; meditacija naj bo nekaj lepega, sproščujočega in zanimivega. Če kak dan ne želi sodelovati, je to tudi OK – z energijami se povežite vi in jih povabite zase in za otroka ter se jim zahvalite. (2)

.

meditacija otroci

.

Z redno ali vsaj občasno meditacijo bo vaš otrok energije podpore lažje in hitreje sprejemal, zato naj to postane del vašega dne.

.

The following two tabs change content below.
Mateja Cvetko

Mateja Cvetko

Družinski terapevt, Pranoterapija, ScalarPrana terapija, 5D energijski terapevt.
Mateja Cvetko

Latest posts by Mateja Cvetko (see all)