Kako premagati stres s pomočjo meditacije?
December 5, 2017
0

V življenju se stvari velikokrat postavijo drugače, kot ste jih načrtovali. Nekaj, kar je že imelo svoj ritem, se postavi na glavo in lahko se pojavi občutek, da morate začeti ponovno iz začetka. Vse to prinaša stres v vaše življenje. Kako premagati stres s pomočjo meditacije? Oz. se postaviti nazaj na noge in iti naprej?

.

meditacija stres

Ne glede na to, kje se dogaja ta stres – lahko je to v službi, doma, v partnerskih odnosih, zaradi otrok v šoli – vedno vas to ustavi širše, ne samo tam, kjer do stresa pride. Saj morate kar naenkrat vso energijo, ki bi jo sicer vložili v več projektov oz. področij, vložiti v sanacijo tistega področja, kjer se vam je transformacija začela.

.

Naravni odziv na to dogajanje je hitenje, panika, kar ustvari še več stresa, v resnici pa vam ne prinese rešitve oziroma miru.

Zato je dobro, da se tega lotite na način, da pogledate na vse dogajanje bolj oddaljeno, kot bi gledali, da se to dogaja komu drugemu. Kaj bi temu človeku svetovali?

.

Kako premagati stres s pomočjo meditacije (1)

.

Najprej se ustavite in nekajkrat globlje zadihate. V vseh stresnih situacijah se odpre velik prostor Svetlobe, ki prinaša rešitve, nove ideje, novo stanje.

.

Če tega ne vidite ali se na to ne spomnite, imate lahko občutek, da ste sami, da je rešitev odvisna samo od vas. Zato boste več storili, če se s tem prostorom povežete na način, da začutite prostor nad glavo in Svetlobo, ki se odpira vam v podporo.

.

Nežno zadihajte v njo in dovolite, da vas mehča, sprošča, polni. Pojdite v najvišjo točko, nad glavo,  ki jo lahko začutite, spustite to  energijo navzdol, najprej v vaše prostore zgoraj, prostor nad glavo, nato po celem fizičnem telesu, ter v prostore spodaj, pod nogami.

.

Kako premagati stres

.

Kako omiliti fizične reakcije stresa ?

.

Tam, kjer na fizičnem telesu čutite reakcije zaradi stresa, ostanete z zavedanjem dlje. Najprej lahko spustite energije navzdol, potem se z zavedanjem vrnite v »rano«. Navadno se reakcije dogajajo vedno na istem mestu v telesu (2).

.

To je lahko trebuh, ker je ranjen ego ali vas je strah zares stopiti naprej in je bitka v vas samih. Lahko vam vzame vso moč, ste kar naenkrat v zraku brez prave prizemljitve, to je povezano z občutkom varnosti. Lahko pa vas stisne v grlu in ne morete več komunicirati in izražati sebe; prej bi se umaknili, sedaj pa, ko sprostite vso napetost, stečejo energije prej in čeprav ste se v začetku ustavili, se bo s pomočjo podpornih energij vse odvilo hitreje, bolj pravilno in z manj reakcij.

.

Meditacija proti stresu

Ko boste začeli premagovati stres na ta način, s pomočjo meditacije in podpornih energij, boste prej pri bistvu težave in vse se bo odvijalo veliko hitreje. Tako boste stres tudi najhitreje premagali. Poskusite 🙂

.

The following two tabs change content below.
Mateja Cvetko

Mateja Cvetko

Družinski terapevt, Pranoterapija, ScalarPrana terapija, 5D energijski terapevt.