Kako se pripravimo na praznovanje božiča?
November 5, 2019
0

praznovanje božičaPraznovanje božiča v Sloveniji in po drugih deželah sveta ima dolgo in bogato tradicijo. V tem času se zbere vsa družina, običajno na družinski božični večerji. Na praznovanje božiča se moramo pripraviti nekoliko prej, da nas ne bo prehitel čas.

Tudi če pripravam na božični večer posvetimo veliko časa, se še vedno zgodi, da gre kaj narobe. Zato je pomembno, da se pri pripravah na božični večer držimo nekaj preprostih načel in naši božični prazniki bodo minili v sproščenem in spokojnem duhu.

Veliko opravil lahko opravimo že nekoliko prej, tako na primer lahko že nekaj dni prej spečemo slastne božične piškote. Prav tako lahko prej okrasimo stanovanje in okolico hiše.

Praznovanje božiča v Sloveniji

Praznovanje božiča v Sloveniji je ohranilo precej tradicionalnega duha. Še vedno se v božičnem času družina zbere pri enem družinskem članu, običajno pri starših. Ko staršev ni več, ali so že ostareli, se družina še vedno vrača domov in lahko se zgodi, da bomo morali poskrbeti za veliko gostov. Priprave na božično praznovanje nam lahko vzamejo veliko časa, zato se jih moramo lotiti pravočasno. (1)

Kako se pripravimo na božično praznovanje?

Pri pripravah na božično praznovanje se moramo držati svojih pravil, saj bo samo tako praznovanje uspešno in ne preveč stresno. Božič vedno praznujmo po svojem okusu, če ne želimo božičnega večera preživeti v širšem krogu družine, se pač posvetimo samo svojim najbližjim. O tem se odločimo pravočasno, že v oktobru se dogovorimo z ostalimi družinskimi člani, kako bomo praznovali sveti večer.

Prav tako pravočasno razmislimo kako bomo obdarovali svoje najdražje. Nakup božičnih daril v zadnjem trenutku je lahko naporno in zaradi tega kupujemo nesmiselne stvari. Če o božičnih darilih razmislimo dovolj zgodaj, jih lahko nekaj naredimo tudi sami.

Na božično praznovanje se pripravimo tudi duševno. V času adventa obiščimo kakšen božični koncert ali božični sejem in se prepustimo božičnemu duhu!  

The following two tabs change content below.
Mateja Cvetko

Mateja Cvetko

Družinski terapevt, Pranoterapija, ScalarPrana terapija, 5D energijski terapevt.
Mateja Cvetko

Latest posts by Mateja Cvetko (see all)