Uncategorized
Kaj so hidroponska gnojila in kaj hidroponično gojenje konoplje
August 14, 2019
0

V današnjem času je vse več novih načinov gojenja indijske konoplje. Stare načine gojenja konoplje, kot je gojenje v zemlji zamenjujejo novi načini gojenja kot je hidroponično gojenje konoplje. Za ta tip gojenja pa potrebujete drugačna gnojila, torej hidroponska gnojila. V nadaljevanju članka, vam bomo podrobneje razložili ta način gojenja ter pojasnili kaj so hidroponska gnojila.

Kaj so hidroponska gnojila

Hidroponska gnojila, so posebna gnojila, katera se uporabljajo v hidroponskih sistemih za hranjenje rastlin. Običajno so to gnojila, katera so sestavljena iz dveh komponent, komponente A in komponente B. Ti dve komponenti, se zamešata v hranilno raztopino, katera kroži med rastlinami preko cevi ter daje hranila rastlinam konoplje. Pomembno je, da sta pH (kislost ali bazičnost hranilne  raztopine) in EC (električna prevodnost raztopine hranil) točno regulirana. To je pomembno zaradi tega, ker drugače rastline konoplje ne dobijo vsa hranila ali pa jih dobijo mnogo manj.

Hidroponska gnojila so običajno mešanice mineralnih suhih gnojil, zmešane v hidroponsko gnojilo. Vsebujejo vsa hranila za rastline konoplje, tako kot navadna gnojila za konopljo. Primer takega hidroponskega gnojila sta Canna Hydro Vega A+B ter Canna Hydro Flores A+B. Hidroponsko gnojilo Canna Hydro Vega A+B  je gnojilo za fazo rasti rastlin konoplje. Canna Hydro Flores A+B pa je gnojilo za fazo cvetenja rastlin. Vsakega od njih uporabljamo v fazi rasti konoplje, za katero je namenjen.

Zanimivost: Med najbolj branimi članki v zvezi z gnojili za konopljo, je na naši spletni strani, članek Katera so najboljša gnojila za gojenje konoplje indoor?

hidroponska gnojila

Kaj je hidroponično gojenje konoplje in zakaj je tako priljubljeno

Hidroponično gojenje konoplje je način gojenja konoplje brez uporabe zemlje. V ta namen se uporabljajo mediji kot je kamena volna, perlit ali kokosova vlakna. Korenine konoplje se nahajajo v tem mediju za gojenje, skozi katerega se pretaka hranilna tekočina. Prednosti hidroponničnega gojenja je v temu, da rastlin ni potrebno zalivati, saj sistem sam poskrbi za primerno zalivanje. Tako so rastline konoplje vedno primerno zalite in vedno primerno nahranjene. Če pravilno uporabljamo hidroponska gnojila v hidroponičnih sistemih, lahko zelo povečamo pridelek, saj rastline konoplje dobijo optimalno dozo hranil.

Vir – http://scholar.google.si/

The following two tabs change content below.
Mateja Cvetko

Mateja Cvetko

Družinski terapevt, Pranoterapija, ScalarPrana terapija, 5D energijski terapevt.
Mateja Cvetko

Latest posts by Mateja Cvetko (see all)